Paardenarts.nlZomereczeem top bannerAdverteren 1
U bent hier: Zomereczeem behandelen > Medicamenten

Medicamenten

Er zijn helaas nog niet echt effectieve medicijnen gevonden die de symptomen van zomereczeem in zijn geheel kunnen bestrijden. In de reguliere diergeneeskunde is er het gebruik van corticosteroïden (lokaal, in de vorm van huidcrème, of in de vorm van injecties), die de jeuk kunnen stillen. Dit wordt echter meestal alleen in noodgevallen gebruikt, omdat aan het gebruik hiervan ook vrij sterke negatieve bijwerkingen kunnen zitten. Ook is gezegd dat een enting tegen schimmel in een zeer hoge dosering positief effect kan hebben bij zomereczeem.

In de alternatieve/holistische diergeneeskunde worden wel middelen aangereikt, die vooral bijdragen aan een beter immuunsysteem, waardoor de natuurlijk afweer van het paard versterkt kan worden.

De (vertaalde) beschrijvingen zijn van de leveranciers zelf. Wij zijn derhalve niet aansprakelijk voor schade en/of letstel door gebruik van onderstaande producten.

Geregistreerde diergeneesmiddelen:
- Corticoïden crème/injecties (vraag uw dierenarts)
- Anti schimmel enting (Insol Dermatophyton, Boehringer. Vraag uw dierenarts)

Fytotherapeutica en Homeopathie:

Agrapharm.
Heparenal 723
Homeopathisch diergeneesmiddel ter behandeling van zomereczeem en aandoeningen van het spijsverteringssysteem en de daarmee gepaard gaande complicaties zoals: enterotoxemiën, nier- en leversyndromen en vergiftigingen door infecties of via het voer bij paarden. Behandeling van nierontsteking. Heparenal 723 oplossing bestaat uit 7 stoffen met een elkaar versterkend effect, die de leverfunctie stimuleert en de galafscheiding en de nier- en leverexcretie van toxinen regelt.

De Groene Os
Drainage Compositum Voor gebruik bij chronische (huid)aandoeningen en een verstoord immuunsysteem. Ondersteunt de afvoer van afvalstoffen.

ProBio Forte is een samenstelling van vele goede bacteriën. Deze bacteriën (de darmflora) zorgen voor een goede vertering van het voer. Wanneer dit zo optimaal mogelijk gebeurt, zal het dier een goede darmwerking en spijsvertering hebben. Hierdoor wordt het immuunsysteem ondersteund en zo mogelijk verbeterd. 

Heel:
Engystol
Homeopathisch geneesmiddel toegepast ter stimulering van de lichaamseigen afweer bij koortsachtige virale aandoeningen zoals rundsgriep, stuipen (begin), herpes-virus-infectie, parvo-virus-infecties, kattensnot, ter algemene úmstimmung’ bij huidaandoeningen, eczeem, pruritis, otitis externa, teckelverlamming.
 

Phytonics;
De producten van Phytonics worden uitsluitend verkocht via de dierenarts of gediplomeerd therapeut.

Gluco Balance Bij staart- en maneneczeem

Wound Cream Bij oppervlakkige en diepere wonden, bij hotspots, tussenteeneczeem, schaaf- en brandwonden.

Zink Sulph Paste Bij mok, eczeem, (natte) wonden, kloven, sarcoiden, lokale bacteriële- en schimmelinfecties van de huid.

Puur Natuur:logo Puur Natuur
Puur Allergie vermindert de overgevoeligheid voor insectenbeten en doet de jeuk afnemen. Ter preventie van allergische huidaandoeningen bij paarden veroorzaakt door insectenbeten of insectensteken is het beste om reeds in maart te beginnen met de therapie.

Puur Culico maakt paard en pony ongevoeliger voor de steken van muggen, het werkt jeukstillend en antiallergisch.

 

Simicur
Allergicur;
Toegevoegd aan de voeding geeft Allergicur een gezonde en normale reactie op allergenen. Daarom kan Allergicur worden aangewend bij allergische reacties die gepaard gaan met jeuk en huidschilfering, in het bijzonder huidallergie zoals zomereczeem bij paarden en voedings- en/of vlooienallergie bij honden en katten. Ook is Allergicur toepasbaar bij overgevoeligheden van longen en luchtwegen (allergische astma) en bij allergische overgevoeligheden van de darmen (darmkrampen)