Zomereczeem top bannerAdverteren 1
U bent hier: Informatie > Boeken

Boeken

Hebing-Vissers, Nicolette - Zomereczeem Opgelost Met Voeding
Een aantal jaar geleden kreeg het paard van Nicolette Hebing-Vissers zomereczeem en is ze op zoek gegaan naar een oplossing. Na jaren onderzoek en veel uitproberen heeft ze die gevonden en beschrijft ze deze in dit boek. Het is een doe-het-zelf boek en zoals de titel al zegt: opgelost met voeding. Geen dure middeltjes en smeersels maar voeding. Het boek is geïllustreerd met kleuren)foto's, tekeningen en schema's ter verduidelijking.
Het gaat voornamelijk over voeding en wat er mis kan gaan, maar ook stress, bemesting en ontworming komen aan de orde.
Dit boek bevat een basis-dieet wat de jeuk binnen enkele weken laat verdwijnen! Het is makkelijk toepasbaar onder alle omstandigheden.

Rüsbüldt, Anke - Zomereczeem Bij Paarden
ISBN 9789058777324
De diagnose zomereczeem stelt de paardenhouder voor grote problemen. Zo moeilijk als de behandeling vaak is, zo moeilijk is het ook om op de feiten gebaseerde informatie over deze aandoening te vinden. Dit boek biedt uitkomst – met een begrijpelijk overzicht van de nieuwste wetenschappelijke inzichten over zomereczeem. Nog belangrijker is echter dat Anke Rüsbüldt uitgebreid in gaat op de behandelingsmogelijkheden waarmee paarden met zomereczeem effectief kunnen worden geholpen, zodat ’s zomers zowel de paarden als de eigenaren minder problemen hebben!
Anke Rüsbüldt is dierenarts voor paarden en heeft een eigen praktijk in de buurt van Hamburg. Het boek werd voor de Nederlandse situatie bewerkt en uitgebreid door Gertrud Jetten, die bijna 20 jaar ervaring heeft met de verzorging van paarden met zomereczeem.

VriesBehrens, Mariëlle de - Zomereczeem Onder Controle
Dit boek gaat in op de mogelijkheden om op een zo natuurlijk mogelijke manier de jeuk die gepaard gaat met zomereczeem te verminderen. Dit is niet alleen voor het paard van belang, maar ook voor de eigenaar die vaak ten einde raad is.
‘Zomereczeem Onder Controle’ legt duidelijk uit wat de oorzaken van het ontstaan van zomereczeem zijn. Daarnaast gaat het boek diep in op de verzorging van het paard met zomereczeem qua weidebeheer, voeding en wormbestrijding. Tevens komen de medische aspecten omtrent stress, immuunsysteem en organen aan de orde. Tot slot worden per medisch aspect natuurlijke middelen besproken die een positieve bijdrage kunnen leveren tot de vermindering van zomereczeem.
‘Zomereczeem Onder Controle’ is geschreven door Mariëlle de Vries – Behrens. Zij is gediplomeerd natuurgeneeskundige voor paarden. Sinds 2004 heeft zij haar eigen praktijk ‘Hippo’s Eternity’. Hobbymatig rijdt zij nationaal ZZ-licht dressuur met haar paard Oscar de la Renta.